.::THE STRUGGLE AND INTIFADHA' WAITS FOR NO MAN; AS WE ARE THE GENERATION THAT SEARCHED, TRIED AND APPRECIATES WHAT COMES IN LIFE FOR BEING TRUE MUSLIM::.

Friday, July 31, 2009

CINTA BUTA ..HANTARAN MAHAL..H1N1

>>Tertarik dengan episod cerita cinta itu buta...sememangnya cinta itu buta berdasarkan cerita salah seoarang sahabat bloger yang menceritakan kisah cinta itu buta ..mana taknya nAk keluar berpimpin tangan.. lintas jalan pun berpimpian tangan...nak masuk library pun pimpin tangn.. DAH hilang upaya ke REMAJA ISLAM KITA? HABIS TU ORANG buta di jalanan siapa yang nak pimpin? mereka kena bercinta juga ke? baru nak dipimpin? adehh manjanya pasangan ni...ERMM tp itu suasana seblum khawin la.. lepas khawin dah xnk pegang ke bangg...!!! (kata si isteri..) dan lesu lihat pasangan yang mesra alam sebelum khawin ni..dan suram selpasnya...dua fenomena yang tak dapat di pisahkan

>>satu lagi kisah daripada seoarang sahabat lelaki ...kenal hati budi dan ikhtilat (pergaulan) yang tak syarie' di pelihara bersama..tak pernah jumpa.. xpernah kluar bersama sekadar sms dan call sahaja katanya...itu pun dalam beberapa bulan setelah dikenalkan oleh oarng tengah..ERMM malang juga dengarnya hajat nak mendirikan masjid awal untuk elak fitnah dunia..Tapi HANTARAN pulak mhal .. adehh ...MAS KHAWIN RM2000?DUIT BELANJA RM8000...=RM10000...asyik mngeluh ...nak jaga, nak didik anak dara orang pun dah susah sekarng..bukan nya nk buat apa...nak bagi nafkah je ..pernah dia terfikir nak nikah buat pinjaman bank...huhu kena tegur dengan ustaz la pulak katanya"nak buat pekara untuk sempurnakan iman..tapi bermodalkan duit riba dari pinjaman" (huhu ..lain kali buat la pinjaman tanpa riba... tapi ada ke pinjaman tanpa riba ?siapa tahu tolong maklumkan pada dia...) tamparan yang hebat buat lelaki... susah jugak nk khwin ni yer...NAK NIKAH ,HANTARAN PULAK MAHAL ..NAK BUAT LOAN DIKATAKAN BERMODALKAN RIBA..SO mcm ner? NAK BERPIMPIN TANAGAN MACAM PERISTIWA DI ATAS KE? SIAPA YANG SLAH ?kalau di K.LUMPUR munkin RM 10000 tu x jd hal...tp klu di kampung2 pun dah melambung...apa cerita ye? mak ayh sekarang semakin uptodate..ke? atau tuntutan kewangan sekarang dah jadi sama rata mahal? huhu tak lama lagi jadilah mcm kisah P.RAMLEE anak dah lima hutang xselesai2 lagi...(sedikit cadangan la...klu nk nikah juga tu so sederha2 kan lah kos tu ..klu keperluan memang desak mcm tu so teknikalnya pihak prempuan kena ambik peranan juga la ye,,,)KALAU TIDAK JANGAN NAK MINTA KHAWIN...

>>Ni satu lagi kisah tentang bala sekarang..SIAPA yang tak tahu H1N1 ...MAKA PAKAI LAH TOPENG utk mengelakkan mengetahuinya...siapa yang dah tahu ..cepat2 lah buat medical checkup untuk mengatasinya..(lawak je) teringat sebuah movie yang diarahkan oleh seorang bangsa berketurunan india di newyork ..tajuk movie dah lupa,rsa mcm "population 361"cerita dia lebih kurang begini la jugak.wabak datang melalui angin dan menyebabkan kematian..snang cter dah mcm H1N1 la.. islam dari dulu melarang seks bebas .bercumbu di tempat awm..dan jgn makan babi..now bala h1n1 dah datang JAKIM atau jais dah xpayah susah nk buat kerja ...allah dah uruskan smuanya ..siapa yang engkar ..dapt cash H1N1..antara faktor yang mudah di jangkiti H1N1 mengikut kajian dari seluruh dunia mengatakan bercumbu di tempat awm juga merupakan penyumbang terbesar memudahkn dijangkiti..oleh itu jangan lah berbuat demikian ,orang khawin dia tak akn bercumbu kat luar..ni peringantan bagi yang belum khwn la kan...dan bala ni datang tak memilih kaum bangsa ataua agama..semua kena ...aaa sebab x mngamalkan amar ma'ruf nahi mungkar la ni..orang yang tak berdosa juga terlibat H1N1 ..ISLAM itu kan syumul utuk smua mahluk di atas bumi ni...kalau ikut islam dari awal hingga akhir kan bagus...now fikir2kan lah

No comments: